slagwerk/drums
"Slagvaardig Slagwerk met Maarten".
Slagwerk is van alle tijden en voor alle leeftijden, van jong tot oud. Ook is er veel verscheidenheid in instrumenten en stijlen en kun je met slagwerk in elk ensemble meespelen.

Je hebt ongestemde en gestemde slagwerkinstrumenten. Ongestemd zijn o.a. trommels (snare drum, drumstel, conga’s/bongo’s, djembé) en percussie-instrumenten (o.a. tamboerijn, claves, cowbell, shaker etc.) Gestemd zijn o.a. pauken, xylofoon, marimba, vibrafoon, klokkenspel.

Je leert ritmes spelen en lezen van bladmuziek en meespelen met audiotracks. Wil je slagwerk gaan spelen, dan kun je veel verschillende instrumenten leren bespelen in diverse muziekstijlen. Dat maakt het interessant. Je hoeft dus niet altijd met hetzelfde instrument te musiceren. Daarbij komt, dat je in allerlei verschillende groepjes, bands en orkesten mee kunt doen, want slagwerk is altijd nodig.

Datum en tijd
De lessen zijn op donderdagmiddag in Mijdrecht. De cursus loopt van augustus t/m juni en omvat 36 lessen. Er is in principe wekelijks les met uitzondering van de schoolvakanties. Het is mogelijk om 1x per 2 weken les te volgen.
De lessen duren 20 minuten (of langer indien gewenst) en zijn in principe individueel, tenzij cursisten van eenzelfde niveau samen geplaatst willen worden voor de les. Tussentijds instromen is altijd mogelijk indien de cursus niet volledig bezet is. Het is ook mogelijk om met meerdere personen een slagwerkensemble te vormen.

Docent
Maarten Rongen (slagwerkdocent, dirigent, componist, uitvoerend musicus) is als Docerend en Uitvoerend Musicus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kosten
De cursusprijs voor 36 individuele lessen van 20 minuten bedraagt € 670,- (voor cursisten vanaf 21 jaar geldt een wettelijke toeslag van 21% BTW).
Wil je meer weten? Kom een keer kijken of vraag een gratis proefles aan.

Locatie
Kunst Rond de Venen, Bozenhoven 156, 3641 AJ Mijdrecht

Inschrijven en/of contact
Maarten Rongen: 06-27312780 /  contact@maartenrongen.nl