klarinet
Dit prachtige blaasinstrument voelt zich thuis in elke muzieksoort: van klassiek tot de laatste pophits, van klezmer tot jazz. In de harmonie vervult de klarinet een hoofdrol.
Vanaf 8 jaar kun je beginnen met spelen.

Datum en tijd
Een jaar les bestaat uit 36 lessen. De regionale schoolvakanties worden gerespecteerd en juli en augustus zijn vrij. 
Indien mogelijk en in overleg worden lessen van 20 minuten gecombineerd met een andere leerling tot een les van 40 minuten.
Paul geeft elke woensdagmiddag en avond les in Mijdrecht.

Docent

Paul Mundy, was vele jaren een gevestigde musicus en docent in Chicago. In 2011 is hij verhuisd naar Amsterdam. Hij speelde op grote podia op diverse locaties met bekende artiesten in de VS, Canada, Europa en het Caribisch gebied. Paul trad op met onder andere: Buddy Guy, Eric Clapton, Lou Rawls, Larry Coryell, Martha Reeves, Jerry Butler (The Impressions), Willie Torres (Spanish Harlem), Angel Melendez, en Karen Carroll (Delmark records).
Verder heeft hij de volgende festivals en shows op zijn naam staan: de Tonight Show met Jay Leno, Radio France, VH1, North Sea Jazz Festival, New Orleans Jazz and Heritage Festival, Universal Theatre Los Angeles, Chicago Jazz Festival, Montego Bay Jazz Festival, Nice Jazz Festival en meer.

Paul is een betrokken en bevlogen docent met vele jaren ervaring in alle ‘settings’, van beginner tot gevorderde, van privé tot groep. Naast saxofoon (bariton, tenor, alt en sopraan) speelt en doceert hij ook saxofoon en dwarsfluit. Hij heeft een Bachelor of Music Education diploma, Magna Cum Laude, behaald in VanderCook College of Music in Chicago. Naast zijn brede muzikale opleiding binnen de ‘lichte muziek’ is hij ook klassiek geschoold.
Zijn ervaring in lesgeven is vanaf 1992 op openbare scholen, aan de Columbia Universiteit van Chicago en privé. En vanaf 2011, sinds hij in Nederland woont, heeft hij zijn eigen lespraktijk in Amsterdam, geeft hij onder meer les op het Muziek Educatie Centrum (MEC) en heeft hij voor Stichting Memorable Momenten vele muziekpresentaties voor jonge kinderen verzorgd. Zijn muzikale ervaring omvat vele genres: jazz, blues, pop, latin, funk, R & B, Avant Garde en klassiek. Paul is in bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Door de jaren heen heeft Paul een eigen leerprogramma ontwikkeld om les te geven. Hij gelooft dat, samen met zijn ervaring, zijn belangrijkste bijdrage als leraar is: geduld en aanmoediging. Daarom moedigt hij de ouders van jonge studenten aan om betrokken te zijn en de lessen bij te wonen.
"Ik geniet erg van lesgeven. Daarom lijkt de tijd heel snel voorbij te gaan als ik lesgeef. Een van de fundamenten van mijn les is om het proces te leren hoe te denken en te leren voor jezelf. Een goede muzikant zijn, betekent heel wat zelfstandig "uitzoeken" in de praktijk en studeren. Voor jongeren helpt deze mogelijkheid hen te slagen in alles wat ze willen doen. Voor oudere studenten is het leuk en stimulerend om op nieuwe manieren te leren. Als ik wat plezier en enthousiasme voor muziek kan doorgeven aan studenten, dan voel ik dat ik geslaagd ben!"

Kosten

20 minuten € 552,- (te betalen in 2 termijnen)
Langer les is mogelijk.
(voor cursisten vanaf 21 jaar geldt een wettelijke toeslag van 21% BTW)

Locatie

Kunst Rond de Venen, Bozenhoven 156, 3641 AJ  Mijdrecht

Inschrijven/of contact
Paul Mundy / pwm1644@hotmail.com